Onze service

Omdat wij geloven in een vakkundige begeleiding bij de aankoop van uw duurzame meubelen, zijn onze producten uitsluitend verkrijgbaar via de gespecialiseerde meubelwinkel. Via het contactformulier kunt u de coördinaten van de dichtstbijzijnde winkel opvragen.

Onze meubelen worden volledig door onszelf in ons eigen atelier vervaardigd. Daarom kunnen wij u een fabrieksgarantie leveren tot 5 jaar na uw aankoop.

Graag geven wij u ook een aantal onderhoudstips mee, die ervoor zorgen dat uw meubelen in optimale staat blijven en dit volgens het materiaal waarin ze vervaardigd zijn :

Hout: Onze eiken fineerplaten worden vervaardigd uit hoogwaardige eiken boomstammen. Deze worden in dunne lagen gesneden en vervolgens op een grondplaat gelijmd. Naargelang de snijrichting ontstaan zo de meest uiteenlopende vlammen. Elk meubelstuk verkrijgt op die manier een unieke structuur en kleur. Deze uniciteit is ook uw garantie dat het meubel uit echt hout is vervaardigd.

Vrijwel al onze meubelen in hout worden afgewerkt met een hoogwaardigde matte of satijn vernis, waardoor ze eenvoudig te onderhouden zijn. Een stofdoek of niet-schurende spons volstaat doorgaans. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met wat afwasmiddel en lauw water. Vermijd evenwel het overvloedig gebruik van water. Water dat niet onmiddellijk wordt verwijderd met een droge stofdoek kan immers doorheen de vernislaag in de poriën van het hout doordringen, waardoor vlekken in het hout ontstaan die niet meer te verwijderen zijn. Het gebruik van aceton, ammoniak of andere agressieve ontvetters dient absoluut vermeden te worden.

Zorg er ook voor dat onder uw meubelen steeds de bijgeleverde glijnagels worden bevestigd. Dit vermijdt dat water, dat op uw vloer is achtergebleven na een poetsbeurt, door het hout wordt geabsorbeerd, wat zou leiden tot opzwelling van het hout.

Hout verkleurt onder invloed van het zonlicht. Stel daarom het hout indien mogelijk aan gelijkmatig licht bloot, zodat het meubel in zijn geheel eenzelfde verkleuring ondergaat.
Voorkom het verhandelen van scherpe voorwerpen om en op uw meubelen teneinde krassen te vermijden. Plaats daarom steeds viltjes onder voorwerpen die op uw meubel worden geplaatst.

Lak: Gelakte meubelen hebben een prachtige, chique uitstraling. Ze worden afgewerkt met hoogwaardigde lakken die wij zowel in matte als in hoogglansafwerking aanbieden. Gelakte meubelen vragen evenwel meer zorg dan bijvoorbeeld houten meubelen, omdat het gelakte oppervlak krasgevoeliger is. Oppervlakken in hoogglans vertonen steeds cirkelvormige micro polierkrasjes die onder fel licht zichtbaar worden. Deze zijn het gevolg van het polieren van de lak en bieden u de garantie dat het meubel is afgewerkt volgens het authentieke hoogglansprocédé. Gelakte oppervlakten reinigt u het best door er met een vochtige doek over te gaan en droog na te wrijven. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met wat afwasmiddel en lauw water. Vermijd evenwel het overvloedig gebruik van water. Water dat niet onmiddellijk wordt verwijderd met een droge stofdoek kan immers doorheen de laklaag in de poriën van het hout doordringen, waardoor vlekken in de lak ontstaan die niet meer te verwijderen zijn. Het gebruik van, aceton, ammoniak of andere agressieve ontvetters dient absoluut vermeden te worden.

Zorg er ook voor dat onder uw meubelen steeds de bijgeleverde glijnagels worden bevestigd. Dit vermijdt dat water, dat op uw vloer is achtergebleven na een poetsbeurt, door het hout wordt geabsorbeerd, wat zou leiden tot opzwelling van het hout.
Voorkom het verhandelen van scherpe voorwerpen om en op uw meubelen teneinde krassen te vermijden. Voorzie daarom steeds viltjes onder voorwerpen die op uw meubel worden geplaatst.

(Blinkend) glas: Wij gebruiken enkel glas met ‘optiwhite’ eigenschappen. Hierdoor ondergaat de lakkleur die onder aan het glas wordt aangebracht geen groene verkleuring, die bij normaal glas typisch optreedt. Op die manier komt het kleur van het gelakt glas optimaal overeen met het brede pallet aan hoogglanskleuren van onze gelakte meubelen.
Het gelakte glas kan eenvoudig onderhouden worden met een vochtige doek. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met wat afwasmiddel en lauw water. Het oppervlak kan daarna met een droge doek afgedroogd worden.

Satinato glas: Satinato glas wordt aan één van de zijden volledig gelijkmatig gematteerd, waardoor een satijnachtig oppervlak met een aantrekkelijke fijne structuur wordt verkregen. Dit glas past uitstekend in de huidige trend van minimalisme en zuivere vormen. De niet-gematteerde kant wordt voorzien van een laklaag, waardoor het glas een mat gekleurd en soft-touch effect verkrijgt.

Het satinato glas poetst u best door er met een vochtige doek over te gaan. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met wat afwasmiddel en lauw water. Daarna is het evenwel van belang om het oppervlak niet zelf droog te wrijven, maar het uit zichzelf te laten opdrogen. Het opdrogen met een droge doek zorgt immers voor een wolkeffect.


> LEES OVER ONS MERK > LEES OVER ONZE TROEVEN > LEES MEER OVER HET NEO COCOON CONCEPT
NEO COCOON, HELEMAAL VOOR U