het Neo Cocoon CONCEPT: in 1,2,3 een meubel dat bij u past

Bent u op zoek naar een uniek interieur, combineer dan naar hartelust meubelelementen over de verschillende collecties heen.

Kies voor meubelen uit éénzelfde collectie of combineer naar hartelust tafels en kasten uit verschillende Neo Cocoon collecties. Hier geven wij u alvast graag een aantal tips:

 • Wil je een interieur waar de meubelen eerder discreet blijven, dan kan u kiezen voor hangkasten. Deze zijn immers minder volumineus en lichter qua belijning.
 • Is de ruimte tussen eettafel en kasten beperkt, dan kunt u opteren voor kasten met schuifdeuren. Het openen van schuifdeuren vraagt immers niet zo veel plaats als het openen van gewone kastdeuren.
 • Ontvang je regelmatig vrienden of kennissen bij je thuis om te eten, overweeg dan zeker bij de aankoop van een nieuwe eettafel om er één te nemen die gemakkelijk uittrekbaar is. Een tafel waarbij de verlengbladen geïntegreerd zitten in de tafel is immers zeer handig.
 • Bent u op zoek naar een uniek interieur, combineer dan naar hartelust meubelelementen over de verschillende collecties heen.
 • Overweegt u de aanschaf van een tv-meubel, hou er dan rekening mee dat een klep handig is om toestellen op te bergen.


Maak een keuze uit de vele standaardmaten of bepaal zelf uw gewenste afmetingen. Hierbij geven wij u alvast graag een aantal tips:

 • Leg krantenpapier uit in de ruimte die u wilt (her)inrichten, zodat u een beter idee heeft van de volumes.
 • Wilt u weten hoe lang uw tafel moet zijn om er comfortabel met een welbepaald aantal mensen rond te zitten, reken dan op een breedte van 55 à 60 cm per persoon (afstand te meten tussen 2 poten). Om extra plaats te winnen, kunt u ervoor opteren om een tafel met centrale voet te kiezen.
 • Hoewel meestal wordt geopteerd voor een rechthoekige eettafel, kunt u in functie van de vorm van de beschikbare ruimte in uw woning zeker ook de aanschaf van een vierkante, ronde of ovale tafel overwegen.
Gelakt glas als bovenplaat biedt nog een extra bescherming en maakt intensiever gebruik mogelijk.

Bepaal de kleuren die het best bij uw interieur passen. Naast ons breed en actueel kleurenpallet bieden wij u eveneens alle RAL of NCS-kleuren in optie aan. Hierbij geven wij u alvast graag een aantal tips :

 • Bent u op zoek naar een warm accent in uw interieur, dan is een eikenhouten meubel een goede keuze. Een gelakt meubel heeft daarentegen een strakkere uitstraling.
 • Een combinatie van eikenhouten meubelen enerzijds en gelakte meubelen anderzijds kan zeker ook een geslaagde optie zijn (bvb een gelakte kast in combinatie met een eikenhouten tafel). Ten slotte kan er ook geopteerd worden om lak en hout in hetzelfde meubelstuk te combineren (bvb de romp van een kast in eikenhout met de deurtjes in lak).
 • Gelakt glas als bovenplaat biedt nog een extra bescherming en maakt intensiever gebruik mogelijk. U kunt kiezen tussen een blinkende glasplaat of een satinato glasplaat. Deze laatste combineert een trendy matte look met een soft-touch gevoel.
 • Indien u voor een gelakt meubel kiest, wees er u dan van bewust dat hoe donkerder het kleur dat u kiest, hoe delicater het onderhoud ervan is. Zo is een gelakt meubel in licht zandkleur een stuk eenvoudiger in onderhoud dan een zwart gelakt meubel. Op een donker meubel ziet u immers veel sneller stof dan op een licht meubel.
 • Hoewel meestal wordt geopteerd voor de zachte tinten, kunt u er zeker ook voor opteren om een accent in uw meubel aan te brengen door het kiezen van één van onze accentkleuren.


> LEES OVER ONS MERK > LEES OVER ONZE TROEVEN > LEES MEER OVER ONZE SERVICE
NEO COCOON, HELEMAAL VOOR U