Onze troeven

Authentieke materialen
Neo Cocoon werkt enkel met echte (hoogglans) lak en hoogwaardig fineer, die pas wordt aangekocht na een strenge selectie.

Echte (hoogglans) lak: hoogwaardigde MDF panelen worden door eigen vakmensen verwerkt tot gelakte panelen. Door deze gelakte panelen bijkomend handmatig te polieren, kunnen deze verder verwerkt worden tot hoogglanspanelen. Dit laatste proces is zeer arbeidsintensief, maar zorgt ervoor dat uw meubel extra glans en cachet krijgt. Er wordt steeds gekozen voor MDF als drager omdat die, dankzij zijn hoge densiteit, een superieure afwerking van het oppervlak toelaat alsook een fijne afwerking van verstekken en (greep) accenten mogelijk maakt.

Hoogwaardig fineer: Er wordt gewerkt met Europees eikenhout van A+ kwaliteit. Het massieve eikenhout wordt onder de vorm van een fineerlaag tweezijdig aangebracht op MDF panelen, waardoor een stabiel geheel wordt verkregen. Dit geeft als voordeel dat het meubel niet uitzet of krimpt naargelang de schommeling in temperatuur en vochtigheid in de woonruimte. Zowel de binnenkant als de buitenkant van het meubel wordt afgewerkt in eikenfineer, waardoor het geheel een uniforme en kwalitatief hoogstaande afwerking verkrijgt. Meestal wordt gekozen voor MDF als drager omdat die, dankzij zijn hoge densiteit, een superieure afwerking van het oppervlak toelaat. Daarenboven maakt MDF een fijne afwerking van hoekverbindingen en greepaccenten mogelijk. Het warme karakter van hout krijgt zijn volle expressie in de houtstructuur die telkens over de verschillende deurpanelen doorloopt.

Kwaliteitsvol vakmanschap
Elk meubel wordt op ambachtelijke wijze en met veel liefde voor het vak vervaardigd, met uitsluitend duurzame en authenthieke materialen. Neo Cocoon werkt enkel met echte (hoogglans)lak en hoogwaardig fineer, die pas wordt aangekocht na een strenge selectie.

Ambachtelijke wijze: De Neo Cocoon meubelen worden geheel in eigen atelier vervaardigd en dit door middel van een gezonde mix van moderne machines en puur vakmanschap. Het afwerken van de panelen in houtfineer en (hoogglans)lak vraagt veel handwerk om tot een mooi eindresultaat te komen. Talrijke bewerkingen zoals het uitfrezen van handgrepen, het maken van verstekverbindingen, het afstellen van beslag, het afmonteren van de meubelen… worden verzekerd door de vakkundige hand van een meubelmaker. Voor het monteren van de meubelen wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig meubelbeslag alsook geruisloze ladegeleiders en zachtsluitende scharnieren. De kasten worden voorzien van een dikke rugwand en een stevige sokkel wat een garantie biedt voor een solide constructie.

Onbegrensde mogelijkheden
De Neo Cocoon meubelen sluiten naadloos aan bij uw persoonlijke woonomgeving dankzij het ruim aanbod aan afwerkingen en standaardmaten. Bovendien zijn de verschillende collecties onderling perfect combineerbaar. Wij zorgen indien nodig ook voor aangepaste afmetingen.

Afwerkingen: Het eikenhout kan in een 10-tal trendkleuren worden afgewerkt. Voor de matte lak, hoogglanslak en het gelakt glas (blinkend of satinato) is er een keuze uit een waaier van een 14-tal standaardkleuren. Tegen een meerprijs kan uw gelakt meubel bovendien in elke RAL of NCS kleur worden afgewerkt, zodat het Neo Cocoon meubel perfect bij uw andere meubelen of pas geverfde interieur past.

Standaardmaten en aangepaste afmetingen: Iedere collectie van meubelen heeft een uitgebreid assortiment van tafels en kasten in diverse afmetingen, zodat u een gepersonaliseerde keuze kunt maken. Indien u niet de gepaste maten en/of indelingen in het standaardassortiment terugvindt, kan ieder meubel desgewenst op maat worden gemaakt.

Onderling perfect combineerbaar: De Neo Cocoon collectie is uniek door zijn uitgebreide keuze aan elementen, die verkrijgbaar zijn in een breed pallet aan afwerkingen. Door deze elementen naar hartelust met elkaar te combineren, verkrijg je een unieke combinatie die perfect aansluit bij uw persoonlijke woonomgeving. Zo kan een gelakte hangkast uit de ‘design collection’ perfect gecombineerd worden met een eikenhouten tafel (al dan niet uittrekbaar) uit de ‘contemporary collection’.


> LEES OVER ONS MERK > LEES MEER OVER HET NEO COCOON CONCEPT > LEES MEER OVER ONZE SERVICE
NEO COCOON, HELEMAAL VOOR U